Via Twitter

Extreem hoge niveaus van zwaveldioxide (SO₂) worden gemeten in de lucht boven Wuhan, wat erop zou kunnen wijzen dat grote hoeveelheden organisch materiaal, met andere woorden dode lichamen, worden verbrand. De hele stad wordt nu besproeid met een ontsmettingsmiddel in de hoop de infectie die zich door de lucht verplaatst te stoppen.

Data van Windy tonen grote hoeveelheden SO₂ in de lucht aan in de buitenwijken van Wuhan, China. Dit wordt meestal in verband gebracht met de verbranding van organische stoffen. De niveaus zijn aanzienlijk hoger dan in de rest van China. De enige stad die in de buurt komt is Chongqing, die ook zwaar getroffen is door het Coronavirus.

De ontdekking wordt op Twitter gemeld door het Intelwave-account, dat in zijn berichten vermeldt dat het zich zorgen maakt over de arrestaties door Chinese autoriteiten, vanwege zijn berichten. De bezorgdheid is gerechtvaardigd omdat de autoriteiten eerder verschillende mensen hebben gearresteerd die informatie hebben verspreid over het virus, wat officieel niet illegaal is.

Vermoed verbrande lichamen

De reden voor de sterk verhoogde niveaus van SO₂ kan theoretisch worden toegeschreven aan elektriciteitscentrales die het gas uitstoten. Het is echter onwaarschijnlijk gezien de mate waarin de cijfers afwijken van de norm en dat geen enkele andere stad de in Wuhan gemeten niveaus bereikt, zegt Intelwave.

In plaats daarvan wordt de meest waarschijnlijke reden voor de verhoogde niveaus beschouwd als de verbranding van dierlijke en menselijke lichamen die door het virus zijn aangetast.

De huidige SO₂-niveaus boven Wuhan, op 1700ug/m3 zijn extreem hoog. Reeds 80ug/m3 wordt normaal gesproken beschouwd als een gevaarlijk hoog niveau van SO₂.

Sterftecijfers in twijfel getrokken

Steeds meer mensen stellen de officiële sterftecijfers ter discussie. In China zou het aantal besmette personen oplopen tot bijna 40.000, maar sommige studies tonen aan dat het tien keer erger kan zijn.

In Wuhan, waar het virus voor het eerst uitbrak, besproeien de Chinese autoriteiten nu grote delen van de stad met ontsmettingsmiddelen.

Het Coronavirus is een grote familie van virussen, waarvan sommige ziekten veroorzaken bij mensen en andere onder dieren circuleren. In zeldzame gevallen kunnen de virussen die dieren aantasten zich muteren en mensen besmetten. Momenteel zijn er zeven verschillende Coronavirussen die mensen kunnen infecteren.

5 REACTIES

  1. De Chinese regering heeft medegedeeld dat alle dieren eraan dienden te geloven, zo komt men tot een verhoogd SO2 door kadaver verbranding.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.