De niet-bindende resolutie volgt op een reeks spraakmakende gevallen van kindermisbruik die de afgelopen jaren in heel Pakistan tot massale verontwaardiging en rellen hebben geleid.

De resolutie werd in het lagerhuis gepresenteerd door Ali Muhammad Khan, de Pakistaanse minister van parlementaire zaken.

“De moordenaars en verkrachters van het kind zouden niet alleen de doodstraf moeten worden gegeven door ophanging, maar zij zouden ook openbaar moeten worden opgehangen, de koran beveelt ons dat een moordenaar moet worden opgehangen”, aldus Khan.

Hoewel een meerderheid van de wetgevers de resolutie goedkeurde, benadrukte mensenrechtenminister Shireen Mazari dat het niet wordt gesteund door de overheid.

“De resolutie over het openbare ophangen ging over partijlijnen heen en is een niet door de overheid gesteunde resolutie maar een individuele handeling. Velen van ons zijn ertegen – ons MOHR (mensenrechtenministerie) is hiertegen gekant”, twitterde Mazari.

Mensenrechtenorganisaties roepen Pakistan al lang op om opnieuw een opschorting van de doodstraf in te stellen, die werd opgeheven na het bloedbad op een openbare school in Peshawar in 2014, waarbij 151 mensen, voor het merendeel leerlingen, omkwamen.

In oktober 2018 hingen de autoriteiten een kinderverkrachter op in een beruchte zaak in Kasur, in de buurt van Lahore, die aanleiding gaf tot landelijke protesten.

In deze kwestie werd het zesjarige slachtoffer, Zainab Fatima Ameen, aangevallen door een 24-jarige man die later de verkrachting en moord bekende, schrijft de Daily Mail.

In maart 2016 voerde Pakistan een wet in die seksueel geweld tegen minderjarigen, kinderporno en mensenhandel strafbaar stelt. Voorheen waren alleen verkrachtingen en sodomie bij wet strafbaar.

13 REACTIES

 1. Het betreft hier moslim kinderen besef dat wel, christelijke kinderen doet men daar niet moeilijk over.

 2. Het voordeel van de sharia en dergelijke veroordelingen is echter wel dat er geen recidive meer mogelijk is. Ook kan het een hele besparing betekenen op TBS en taakstrafjes.
  Want niet te vergeten, al die “humanistische” juridische “correcties”, worden wel gefinancierd met belastingsgeld. Waardoor de burger (en het slachtoffer) tweemaal gestraft wordt.
  Sommige zaken zouden inderdaad wel een cultuur verrijking zijn.
  U mag ons er dus niet van verdenken dat wij niet breeddenkend zouden zijn…

 3. Om het even het geloof publiekelijk terechtstelle n ook hier toepassen en onmiddellijk uitvoeren

 4. EN WAT DOEN MET mohammed DE GROTE PROFEET die de zesjarige AICHA HUWDE en het hiwelijk consumeerde toen kind 9 jaar was. Vele sharia sheiks nemen dit as argument dat skes met meisjes vanaf 7 jaar mag.

 5. Kinderen verkrachten is niet oké maar ophangen is ook onmenselijk en uit de tijd van de middeleeuwen, dat doe je niet meer. Geef deze mensen een kans op verbetering van deze kwalijke praktijken.

 6. Ophangen is denk ik meer als reclame gedaan om te laten zien wie de baas is.
  Verbetering van hun verkrachtings methoden en het verkleinen van de grijp kans door ze kansen te geven vind ik een slecht idee.

  Dan komt het punt dat christelijke kinderen verkrachten door moslims niet strafbaar is, dus je mag dit soort straf ook zien als een vrijbrief voor het verkrachten van christelijke kinderen.

  Iedere sekte of religie die het schenden van anderen propagandeert hoort niet thuis in Europa. Ze zijn de vijanden van het leven, de vijanden van mens en mens zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.