Foto ter illustratie. Illegale migranten in Oostenrijk 2015

De geschiedenis lijkt zich te herhalen in Oost- en Zuidoost-Europa: Terwijl de Bosnische staatstelevisie gisteren beelden liet zien van lange karavanen van ‘vluchtelingen’ die zich langs de landwegen richting Kroatië bewegen, neemt ook de druk op de Hongaarse zuidgrens toe: nadat waarschuwingsschoten zijn afgevuurd toen illegalen pogingen ondernamen om de grens over te gaan, verzamelden zich eergisteren honderden illegale migranten in Tompa. Hongarije heeft de grensovergang afgesloten.

De hoofdadviseur voor binnenlandse veiligheid van premier Victor Orban, György Bakondi, legde uit dat er sinds het begin van het jaar al ongeveer 4100 illegale pogingen zijn geweest om de grens over te steken. Naast de tot nu gebruikelijke vluchtelingenroute Bosnië-Herzegovina-Kroatië-Slovenië stromen steeds meer zogenaamde vluchtelingen over Servië naar de Hongaarse grens of naar de Hongaars-Servisch-Roemeense grensdriehoek, aldus de Oostenrijkse krant Kronen-Zeitung.

Illegalen zijn goed geïnformeerd

Blijkbaar werkt het digitale netwerk van migranten zo goed dat ze altijd op de hoogte zijn van “welke grenssecties de beste kansen hebben om door te komen”, aldus de krant. Dit wijst op professionele “vluchtelingenbegeleiders” van mensenhandelaren die samen met de migranten het grensbewakingssysteem willen testen op zwakke punten. In sommige delen van de grens, bijvoorbeeld, heeft het grenshek gaten of is het beschadigd, wat snel rondgaat.

De meeste migranten zijn (naar verluidt) Syriërs en Afghanen – en ze proberen de Hongaren om medewerking te vragen, met de schaamteloze bekentenis van wat hun echte bestemming is: West-Europa, natuurlijk. Een Syriër vertelde een Hongaarse journalist in een video die hij op Twitter deelde: “We willen niet naar Hongarije gaan. We willen dat de Hongaarse troepen ons door laten gaan naar Duitsland of Frankrijk en Nederland. We hebben eten en drinken bij ons. We zullen hier een kamp maken en blijven net zolang tot ze ons laten passeren”.

Ungarn: Hunderte Illegale stehen bereit zum Sturm auf die Grenzen – alle wollen nach Deutschland

10 REACTIES

  1. We kunnen de Hongaren dankbaar zijn voor deze bescherming anders kregen wij die profiteurs geladen…

  2. Zeer vervelend om zelfs te constateren dat Fenixx deze ongewenste illegale vreemdelingen “vluchtelingen” noemen. Meesten zijn door de wol geverfde parasieten, een ander deel weer gewiekste criminelen, verkrachters etc. En mogelijk, maar ik zie dat dan als incidenteel, zitten er ook tussen met objectieve doelstellingen.

  3. bijna uitzonderlijk mannen, dat zegt veel, ontrekken hun aan de wederopbouw want dat gaat het volgende gebedel zijn na de oorlog, en hier snel hun zakken vullen, haast geen vrouwen? daar is geen gevaar voor zeker? wat zijn onze leiders toch blind

  4. En wij maar betalen voor die profiteurs heb 50 jaar betaald AOW 78 JAAR heb een ander pensioen is pas 125 euro p/m af meer belasting omdat Ik in het buitenland woon ze pakken je want zullie de macht voor mijn part krijgen ze in NL IN DEN HAAG ALLERLEI ENGE ZIEKTES DE VUILE SCHOFTEN

  5. Wij stonden op het punt om volledig legaal naar Hongarije te emigreren, maar volgens mij is dit de rust voor de storm en breekt straks de pleuris uit. Volgens het nieuwe migratiepact worden Oost-Europese landen straks gedwongen om migranten op te nemen, en als de V4 valt, dan valt de rest ook als een kaartenhuis in elkaar…

    Zonder verzet is er straks geen Europa meer en ik vertrouw geen enkele Europse leider meer, aangezien ze allemaal voor Bibi en Erdogay gebukt gaan.

  6. Zou er inderdaad maar niet op vertrouwen dat het daar goed blijft gaan. Wij zeiden ook al tegen elkaar. Waar kan je eigenlijk nog heen vluchten? De keuze is beperkt. Canada is nog te doen. Maar gezien onze leeftijd toch wat ver. Europa wil het eerste continent worden die klimaat doelstellingen zal halen. Ze zouden zich eerst eens druk moeten maken om de migratie te stoppen. Dat ze dat niet doen en het ze ook niet interesseert is wel duidelijk. Het zal toch zo worden dat de economie naar de knoppen gaat en we volledig overheerst worden door de binnenkomers. En daarvan zal het grootste deel illegaal zijn. Want ze hebben en krijgen er toch geen vat op.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.