zondag, maart 29, 2020

De relativeerders

Populair

BEWIJS: Coronavirus dat de wereld infecteert is een MILITAIR BIO-WAPEN ontwikkeld door het Chinese leger

Lees dit, want het kan je enige "levensverzekering" zijn als de uitbraak uitbreekt! Hier zijn enkele goede tips over...

NASA geeft toe dat de klimaatverandering natuurlijk is en veroorzaakt wordt door de zon

Al meer dan 60 jaar weet de National Aeronautics and Space Administration (NASA) dat veranderingen in de weersomstandigheden op...

Griekenland: Migranten gooien hun maaltijden weg omdat ze waarschijnlijk niet goed smaken

Als u denkt dat het volgende menu van een luxe resort hotel is, vergist u zich ernstig. Dit is...

Pest 1720, Cholera-uitbraak 1820, Spaanse griep 1920, Chinees Coronavirus 2020

Om de honderd jaar lijkt er een grote pandemie te ontstaan, de pest van 1720, de uitbraak van cholera...

Een in Duitsland werkende vrouwelijke arts waarschuwt de wereld

Gisteren hebben we in het ziekenhuis in Duitsland waar ik werk vergaderd over de vraag hoe de instroom van...

Poetin heeft de oplossing: sluit de grenzen en laat de mensen vluchten naar Saoedi-Arabië

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat moslimvluchtelingen en -migranten naar Saoedi-Arabië of Iran moeten gaan "waar hun radicale...

Dit zijn de asielhufters die de 97-jarige Elsa beroofden en mishandelden

Zweden – Het brein van de bende, die vooral uit zogenaamde “straatkinderen” bestond met wortels in Noord-Afrika en zich had...

Elke keer als een moslim moedwillig met een auto niets vermoedende voetgangers dood heeft gereden, duiken ze weer op. Na elke islamitische terreurdaad met explosieven en kalasjnikovs zijn de lijken nog warm en ze verdringen zich weer in het spotlicht. De relativeerders. Eigenlijk moet je je geen zorgen maken over terrorisme, niet druk maken. Er is zoveel meer gevaarlijker dan terrorisme. Het risico dat je uit je schoenen wordt geblazen door een moslim is veel kleiner dan andere gevaren die je dagelijks in je leven tegenkomt.

Speel met de gedachte hoe de deugmensbrigade gereageerd zou hebben als men na de verschrikkingen en de massamoord van Breivik op Utøya dezelfde relativeerkaart op tafel had gelegd zoals die na de islamitische terreuraanslag in Frankrijk werd gespeeld.

“Ja, natuurlijk is het vreselijk wat er gebeurd is. Maar het risico je nek te breken over een bananenschil is groter dan een kogel van Breivik. En afschuwelijk die bomaanslag in de regeringswijk van Oslo. Maar hé joh, maak je niet druk, de kans te overlijden door een wespensteek is groter dan het loodje leggen door Breivik”. Zie je het voor je? Het linkse gejoel zou tot op Mars te horen zijn.

Het relativeren van wat er toen in Noorwegen gebeurde in 2011 zou godsgruwelijk misselijk en vulgair zijn. Een complete minachting voor alle slachtoffers en een klap in het gezicht voor de nabestaanden. Zover ik me kan herinneren is deze relativeringstruc toen ook niet gespeeld.

Maar wanneer het islamitisch terrorisme betreft, zijn de regels ineens anders. Dan moeten we uit linkse snaveltjes het valse getjilp aanhoren dat het verdrinken in een badkuip, doodgaan aan roken, verslonden worden door krokodillen of sterven aan een wespenbeet, vééél vaker voorkomt dan creperen door een moslim. Natuurlijk betuigen ze plichtmatig dat terrorisme vreselijk is, maar dwangmatig moet er ook nog even een relativeerdingetje vermeld worden. “Verschrikkelijk wat er gebeurd is. Maar je weet toch dat terrorisme in Europa minder levens kost dan door verkeersongevallen in Luxemburg, vriend?”

Het zal wel aan mij liggen, maar in mijn belevingswereld kan je niet moslimterreur met zijn onschuldige slachtoffers vergelijken met mensen die door ongevallen sterven, ongeacht of het zich handelt om een badkuip, of net die ene sigaret teveel. Voor zover ik weet hebben de badkuip en de sigaret niet de ambitie je om zeep te helpen. Het handelt zich hier om islamitische terroristen. Terroristen met het doel en streven om leed en dood te brengen. Wat betreft de badkuip en de sigaret ben ik daar niet geheel zeker van. Ik kan me niet voorstellen dat badkuipen of sigaretten in staat zijn om moord en terreur te organiseren.

In de jaren dat ik opgroeide, die goeie ouwe 20ste eeuw, bestonden de terroristen uit Duitse of Italiaanse linkse idioten, en Noord-Ierse dwazen met onvoldoende impulscontrole. Ze verschenen op zijn tijd ook wel is op het mediatoneel met hun bomaanslagen en moordpartijen. Toen hoorde je niemand een relativeringstheorie uitkramen.

Maar nu het de islam betreft, is het zo anders dat het pijn aan hun klote doet. Ze denken dat de nieuwsconsument totaal geen vermogen heeft om zijn eigen conclusies te trekken. Het is alsof of we allemaal voor idioot zijn verklaard door de aasgieren die het nieuws leveren of er van leven. Zodra de terrorist een islamiet is, of een koppeling bestaat aan de jihad of islam, gaat de relativeringsmotor op volle toeren en is je badkuip gevaarlijker dan die jihadist. We weten nu onderhand wel dat het risico om te verzuipen in je badkuip groter is dan door een Allahu Akbar!-krijsende terrorist op de Kalverstraat overreden te worden. Maar dat is totaal irrelevant. Dat speelt in feite geen rol, zolang die badkuip in de badkamer daar niet staat met de bedoeling me te vermoorden. De dood in een badkuip gebeurt door een ongeluk of zelfmoord. De dood door terrorisme is dat nooit.

5 REACTIES

 1. Prachtig verwoord. Zo is het. Dat alle stompzinnige, nutteloze linkse klojo’s het slachtoffer mogen worden van de afgod uit Mekka of Medina.

 2. Ja, natuurlijk is het vreselijk wat er gebeurd is. Maar het risico je nek te breken over een bananenschil is groter dan een kogel van Breivik. En afschuwelijk die bomaanslag in de regeringswijk van Oslo. Maar hé joh, maak je niet druk, de kans te overlijden door een wespensteek is groter dan het loodje leggen door Breivik”. Zie je het voor je? Het linkse gejoel zou tot op Mars te horen zijn.

  En altijd maar de aandacht willen afleiden van datgene waar ze zo bang voor zijn om over te praten: de waarheid.

  Ik zie het veelvuldig online, Ik moet de eerste nog tegenkomen die alles tracht te minimaliseren en denkt dat je even idioot als hijzelf hierin zou trappen.
  Met een bekrompen brein, kan je niet anders dan constateren dat iedereen bekrompen is.
  De eerste die denkt zo’n ‘mindtrick’ op mij te kunnen toe passen, in het echte leven, op een verafgelegen plaats, zal het nauwelijks kunnen navertellen.
  Ik wring hem als het gepluimde kieken dat hij is, de nek om.

 3. “Relativeerders”? Is dat een nieuwe omschrijving voor “Linkse mafkezen met oogkleppen op die in La La Land leven”? Het blijven verdedigen van extremisme is natuurlijk makkelijk, totdat – zoals @Petra al terecht opmerkte – zijzelf slachtoffer worden, kijken hoe ze dan reageren…

 4. Sommige linkse l*llo’s bestaan het om bij de begrafenis van hun door een vluchteling verkrachte en vermoorde dochter een inzamelingsactie te houden voor “vluchtelingen”. Is in Duitsland al gebeurd en dat was ook niet de enige keer. Domheid is niet te genezen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste

Orban tegen de EU: Bemoei u er niet mee als u niet kunt helpen

De Hongaarse regeringsleider, Viktor Orban, heeft opnieuw zijn geduld verloren door het constante gezeur van de EU - en...
video

Trend in Italië: “We redden onszelf”

In Italië is er momenteel een sympathieke trend gaande: volgens het motto "We redden onszelf" wordt de EU-vlag verbrand bij het spelen van het...

China’s vleesmarkten gaan weer open – blijven vleermuizen verkopen

Nadat China verklaarde dat het Coronavirus in het land was verslagen, zijn de dierenmarkten van hetzelfde type als in Wuhan, waar de besmetting ontstond,...
video

Situatie escaleert: Afrikanen en Arabieren bevechten elkaar in vluchtelingenkampen op Kos

Niet alleen op het Griekse eiland Lesbos blijft de situatie in het vluchtelingenkamp Moria daar van dag tot dag escaleren - ook al heeft...

VN waarschuwt: voedseltekorten en stijgende prijzen dreigen

Dit was te verwachten - een VN-deskundige waarschuwt nu dat het voedsel binnenkort op zou kunnen raken. Maximo Torero, hoofdeconoom van de Voedsel- en...

“Kwetsbare gebieden” zijn uitgesloten van quarantaine

In Nederland heerst de stilte voor de storm. De komende maand zal uitwijzen hoe dodelijk de Nederlandse groepsimmuniteit-strategie zal zijn. Nederland introduceert dan -...

Turkije kreeg 3 miljard van de EU – ‘vluchtelingen’kampen langs de grens leeggehaald en neergebrand

Na een grote brand aan de Turkse kant van de Evros grens zijn alle migranten verdwenen. Weg zijn de duizenden migranten die bijna een...

Voedseltekorten in Italië leiden tot diefstal en plundering – de Corona-crisis

Van 463 doden drie weken geleden tot meer dan 10.000 doden vandaag in Italië. De beperkingen en de quarantaine hebben de bevolking hard getroffen....

Rusland deed alles wat Nederland niet deed – heeft slechts 8 doden in de Coronapandemie

De Coronapandemie is wereldomvattend. Desondanks kent Rusland een ongelooflijk klein aantal sterfgevallen als gevolg van het virus. Zou het kunnen zijn omdat het land...

Italiaanse ondernemer vervangt de EU-vlag door die van Rusland

De Italiaanse ondernemer Federico Cane heeft de EU-vlag voor zijn bedrijf vervangen door de vlag van de Russische Federatie. De reden voor de actie...

Lees ook

Gerelateerd