De populaire immigratie-kritische journaliste Katie Hopkins is volgens verschillende media geblokkeerd van Twitter. Hopkins, die meer dan een miljoen volgers heeft, zou “haat” hebben verspreid in haar berichten, die soms verder worden verspreid door Donald Trump.

De onverschrokken islamcriticus Katie Hopkins is geblokkeerd van het microblog Twitter. Op het moment van schrijven zijn slechts enkele oude retweets zichtbaar in haar account.

De Independent schrijft dat Twitter is gezwicht voor de druk om een “total review” van haar account te doen.

“Het feit dat ouders zo aarzelend en bang zijn om hun kinderen gebruik te laten maken van sociale media toont aan hoe giftig veel van deze omgevingen zijn geworden”, zegt een vertegenwoordiger van CCDH volgens The Independent.

Volgens de Britse krant heeft Twitter haar account tijdelijk geblokkeerd omdat ze de zogenaamde “hatelijke” content-regels van de dienst heeft overtreden, die aanvallen op mensen op basis van onder andere etniciteit en religie verbieden.

De actie werd ondernomen nadat een bekende “antiracistische” journalist eiste dat Twitter zou optreden tegen Hopkins. Tegelijkertijd heeft de groep “Center for Countering Digital Hate” (CCDH) geëist dat het Twitter-account van de immigratie-kritische journalist volledig wordt verwijderd.

De organisatie juicht nu de beslissing van Twitter toe en zegt dat dergelijke platforms moeten worden “beveiligd” tegen mensen als Katie Hopkins.

Ook op Twitter wordt de blokkade geprezen door Hopkins politieke tegenstanders, die haar onder andere een “ziekte” noemen. Ze wordt ook voor “racistische hoer” en nog veel meer uitgescholden.

4 REACTIES

 1. Waaruit blijkt dat de linksmens maar één mening wil horen…../ een linkse mening, het zijn en blijven ratten !

 2. Probleem is dat Twitter, Youtube, Facebook publieke platforms zijn in handen van de privé zijn.
  Als Trump verstandig was geweest had hij deze bedrijven opgebroken en onder publiek recht geplaatst.
  Want wie het platform bezit, heeft de macht om het discours bepalen.
  Als men niet op deze platforms aanwezig is, bestaat men voor de grote massa in feite niet.
  En zo worden ongewenste opinies eenvoudig weggezet. Dat geldt trouwens ook voor de gedrukte pers.
  Opmerkelijk is dat het private Silicon Valley tech bedrijven zijn die censuur toepassen en niet de overheid, zoals in bv. China.
  Momenteel krijgt men op Youtube een overdosis aan Bernie Sanders te slikken. Wie rechtse vlogger opzoekt, krijgt enkel nog suggesties van The Daily show, Vice en andere linkse agitprop.
  Silicon Valley wil duidelijk geen Trump 2020 en doet daarmee als private speler wel degelijk aan politiek.

  Sid Lukkassen – Wie het platform bezit heeft de macht
  https://tpo.nl/2018/12/16/sid-lukkassen-wie-het-platform-bezit-heeft-de-macht/#

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.