Na video met islam-kritiek: Schoolmeisje uit Frankrijk moet onderduiken

3
876
Foto ter illustratie. Moslims bidden en demonstreren in Frankrijk. Licensed under CC BY-NC-SA 2.0

In Zuidoost-Frankrijk raadde de politie volgens de media een jongere aan om een tijdje onder te duiken nadat zij talrijke doodsbedreigingen had ontvangen. De leerlinge had eerder een video gepost waarin ze de islam in harde bewoordingen bekritiseerde.

De 16-jarige Mila zei in een van haar laatste Instagram-berichten: “Ik haat religie, jullie koran is een religie van haat. (…) jullie geloof is shit”.

Hoewel de opname al snel weer verdween, ging de video al snel viraal op het net. Volgens de Franse krant Le Parisien kreeg de jonge vrouw honderden doodsbedreigingen.

Het is opmerkelijk dat er in deze zaak twee afzonderlijke onderzoeken zijn ingesteld. In de eerste plaats wordt met behulp van cyberdeskundigen geprobeerd de identiteit vast te stellen van de personen die de doodsbedreigingen hebben gestuurd. In de tweede procedure moet worden onderzocht of de uitspraken van de jonge vrouw kunnen worden beoordeeld als “haatdragend” of dat zij onder het in de grondwet verankerde recht op vrijheid van meningsuiting vallen.

Reactie op intimidatie

“Ik heb hem geen antwoord gegeven omdat ik het niet leuk vind om herhaaldelijk naar mijn leeftijd te worden gevraagd. Dat irriteert. Hij is begonnen met te beledigen”, zegt de studente.

Mila probeerde haar harde woordkeuze uit te leggen aan het Franse dagblad Liberation. De hele zaak begon met het feit dat ze zich wilde ontdoen van een opdringerige man die met haar probeerde te flirten.

Daarom had ze alleen maar haar mening geuit in een video. Als gevolg daarvan had zij talrijke beledigende berichten ontvangen waarin zij onder meer als “vuile lesbienne” of “Franse slet” werd beledigd. Ze was bedreigd met moord en verkrachting.

Steun voor Mila

Veel gebruikers hebben de jonge vrouw ondersteund met de hashtag #jesuismila (Ik ben Mila). Tegelijkertijd waren er ook veel critici die de studente van racisme beschuldigden en de hashtag #jesuispasmila (Ik ben Mila niet) aan haar opmerkingen toevoegden.

Nach Video mit Islam-Kritik: Schülerin aus Frankreich muss untertauchen

3 REACTIES

 1. Je gedacht zeggen op eender welk platform in eender welke vorm of wijze wordt door de religie van de vrede niet in dank afgenomen.
  Het is een toonbeeld van intolerantie,ondanks al de pogingen die het tegendeel moeten bewijzen uitgespuwd door de linkse kant van het spectrum.
  Aan dit voorbeeld zie je dat ,hoe hard links ook probeert, het vroeg of laat toch doordringt en het ware gezicht van de “tolerante islam” naar boven komt.

  Een kind van die leeftijd die de dingen ziet zoals ze zijn is een bedreiging voor de illusie van de verplicht voor vreedzaam aan te zien gepromote religie van de vrede.
  Het resultaat is dat ze massaal doodsbedreigingen krijgt, waar ligt hier de tolerantie?

  Wanneer de islam Christelijke symbolen als kerken e.d. aanvallen en vernielen ,de Christenen gaan uitschelden voor al wat mooi en lelijk is dan moeten wij verplicht tolerant zijn.

  Als we de stelling bekijken dan moet alles wat de islam behelst betutteld worden ,aanvaard worden en verheerlijkt worden, onze eigen waarden moeten in vuilbak gekieperd worden, want ze verdedigen wordt aanzien als intolerant gedrag.

  De ogen sluiten voor het wangedrag van de islam is echt geen optie, in de illusie blijven leven dat het allemaal wel zal overwaaien ook niet.

  Voor hen die niet zijn voorbereid om hun eigen leven veil te stellen wordt het langzaam aan te laat, er is al veel over geschreven ,waarschuwingen zijn ontelbaar geworden, echter de klok tikt.
  Niemand zal het oplossen voor U, je zal zelf de nodige voorzieningen moeten nemen.
  Diegene die deze stappen al hebben genomen weten wat er mee wordt bedoeld, zij die niets hebben ondernomen zullen moet vaststellen dat ze verkeerd waren.

  Het gaat immers niet over het uiten van gedachten vanachter een toetsenbord,niemand kan iets uitrichten op die wijze,enkel proberen mensen er van te overtuigen om zelf het heft in handen te nemen.

  Er zal geen grootschalig evenement ontstaan omdat iemand iets op een platform heeft geplaatst, hoeveel maal is er al geen verwijt geweest dat we papieren tijgers zijn .

  Kijk mensen ,je kan je frustraties ventileren ,maar frustraties gaan niets veranderen enkel je eigen frustraties verergeren.
  Wat wel binnen het kader van de mogelijkheden ligt ,ondanks alle frustraties,is voor jezelf maken dat je bepaalde situatie kan het hoofd bieden.

  In eerdere berichten is er al op gehamerd om je voor te bereiden in kleine groepen, je eigen dierbaren veiligheid te bieden ,veiligheid in zo veel mogelijk aspecten.

  Het is beter om veel kleine groepen te hebben dan één grote .
  Hoe dan ook het is een vrije keuze van elk van ons .
  Si vis pacem para bellum.

  Er kan immers geen vrede bestaan zonder dat de tegenstander weet dat je hem het hoofd kan bieden in tijd van konflikt.
  Zoals de situatie er in Europa voorstaat heeft de islam een laag beeld van al wat westers is, ze zien ons als zwakkelingen die tegen hen niets kunnen inbrengen.
  Voorlopig gebruiken ze de tactiek van onze eigen regels te gebruiken tegen ons.
  Ooit zal dit anders worden …………

  Deus Vult

 2. Misschien kan ze een paar passages erbij halen uit een haatboek om aan te tonen dat ze gelijk heeft?
  Bijv over christenen, joden, vrouwen etc.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.