Een vals nieuwsbericht in het Arabisch verspreidt zich momenteel over WhatsApp Messenger. In de tekst staat dat een Syrisch echtpaar in Oskarshamn op nieuwjaarsdag 2020 hun tweede kind kreeg in Zweden – en dat ze een luxueuze beloning ontvingen van de Zweedse koning.

In het nepnieuws staat dat de man, wiens vrouw de baby ter wereld bracht, door koning Carl Gustaf werd beloond met “de meest luxueuze Mercedes van modeljaar 2020”, meldt Christer Sfeir op Twitter.

“Nepnieuws dat een grote verspreiding krijgt over whatsapp gaat over een Syriër in Oskarshamn wiens vrouw een tweede kind in Zweden op Nieuwjaarsdag ter wereld bracht. Hij werd door koning Carl Gustaf beloond met “de meest luxueuze Mercedes van modeljaar 2020″. Valse geruchten trekken sommigen aan om een bepaald land te zoeken.”

Mensensmokkelaars kunnen er achter zitten

Mensen die commentaar geven op het nepnieuws speculeren dat het mensenhandelaren kunnen zijn die een overdreven genereus beeld van de Zweedse staat proberen te verspreiden – om zodoende meer economische migranten naar Zweden aan te trekken. Op deze manier verdienen mensensmokkelaars geld.

Fejknyhet sprids på arabiska: ”Syrisk man fick lyxig Mercedes av Sveriges kung”

2 REACTIES

  1. Het zou mij idd niet verbazen als dit WEL waar was… In Zweden kan je beter een asielparasiet zijn dan een autochtone Zweed…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.