Fox News programmaleider Tucker Carlson wist via zijn programma president Trump te beïnvloeden om de escalatie van de oorlog met Iran te beteugelen. Dit vermelden bronnen aan BuzzFeed News.

Fox News heeft verschillende nieuwsankers die kijkers van de boomer-generatie aantrekken, met name Sean Hannity, die de moordaanslag op de Iraanse generaal Qasem Soleimani toejuicht.

Hannity maakte onder andere van de gelegenheid gebruik om Iran te waarschuwen dat het land nu met volle kracht zal worden getroffen door de Amerikaanse strijdkrachten.

Donald Trump, een frequente kijker van Fox News, lijkt echter te zijn beïnvloed door Tucker Carlson, die het meest bekeken nieuwsprogramma van de tv-zender leidt en die een jonger publiek aantrekt.

Tucker Carlson is rechts-nationalistisch en staat sterk kritisch tegenover het Amerikaanse interventionistische buitenlandse beleid – net als de escalatie tegen Iran. Na het kijken naar het programma van maandag, waarin Carlson zich hard uitsprak tegen het Iran-beleid van het Witte Huis, zou Donald Trump onder de indruk moeten zijn geweest van de argumentatie.

Tucker Carlson: Dezelfde mensen die over massavernietigingswapens in Irak hebben gelogen, dringen het conflict met Iran op

“Volgens een bron met kennis van zaken vertelde Trump dat hij het programma van Carlson had bekeken en dat het zijn visie op de situatie in Iran had beïnvloed”, schrijft BuzzFeed.

Op woensdag gaf de Amerikaanse president aan dat hij geen verdere militaire operaties tegen Iran heeft gepland, maar dat de VS sancties tegen het land zullen blijven gebruiken.

Tucker Carlson: Trump verraadt zijn verkiezingsbelofte

Tucker Carlson heeft onder meer Trump ervan beschuldigd dat hij zijn verkiezingsbeloften heeft verraden en zich overgeeft aan neoconservatieve oorlogshitsers.

Tucker Carlson vernietigend over Iran escalatie: “Het zijn leugenaars en ze geven niet om je” 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.