De politie in Noordrijn-Westfalen onderzoekt momenteel een leraar die een leerling met een migratieachtergrond racistisch zou hebben beledigd. De man zou tegen de jongen voor de hele klas hebben gezegd: “Je hoort hier helemaal niet te grijnzen. Zoiets als jij zouden ze vroeger hebben vergast.”

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie van Düsseldorf heeft maandag bevestigd dat het onderzoek tegen hem wordt voortgezet. De wiskundeleraar zou een leerling met een Duitse moeder en een Libanese vader hebben beledigd. De vrouw diende een strafrechtelijke aanklacht tegen hem in. Verschillende klasgenoten van de tiener bevestigden de getuigenis als ooggetuigen.

“Het was me duidelijk dat dit zijn houding is ten opzichte van niet-Duitse kinderen”, zegt de moeder van de veertienjarige tegen het RTL-magazine ‘Punkt 12’.

“Het was onrustig in de schoolklas die dag, mijn zoon was aan het grijnzen”, voegt ze eraan toe. Daarop zou de leraar de uitspraak hebben gedaan. Haar zoon is in de tussentijd van school veranderd, maar de leraar blijft daar lesgeven.

Volgens een woordvoerder van de protestantse kerk in Rijnland, de sponsor van de school, werd een binnenkerkelijke procedure tegen de man geopend en vervolgens stopgezet. Zoals gebruikelijk wordt de uitkomst van het strafrechtelijk onderzoek afgewacht.

De leraar is om vertrouwelijke redenen niet ontslagen.

2 REACTIES

  1. Deze jongen is heus niet de enige die gekwetst is door een leraar; wij hebben vroeger ook allerlei onaardige dingen moeten aanhoren…en wij zijn gewoon autochtonen

  2. Ach ja weer een allochtoon die in de slachtofferrol kruipt. In Duitsland zou het wel wenselijk zijn dat er een klein Himlertje komt die de wetteloosheid onder moslim migranten aanpakt. Want ordnung muss sein!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.