Ricky Gervais geeft Greta Thunberg en beroemdheden een veeg uit de pan 

0
727

De Britse komiek Ricky Gervais was dit jaar gastheer van het Golden Globe-gala en maakte van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen aan de verzamelde celebrity-elite om zich te onthouden van politieke uitspraken over zaken waar ze geen kennis van hebben. De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg kreeg ook een schrobbering.

Gervais vroeg de aankomende prijswinnaars dit jaar om tijdens hun toespraken af te zien van hun ongevraagde meningen over politiek.

“Als je vanavond wint, gebruik je dankwoord dan niet als platform om een politieke toespraak te houden. Je bent niet in de positie om het publiek iets te leren. Je weet niets over de echte wereld. De meesten van jullie hebben minder tijd op school doorgebracht dan Greta Thunberg”, zegt Gervais.

Over Hollywood-hypocrisie

“Apple schitterde in het TV-programma The Morning Show, een prachtig drama over het belang van waardigheid en het doen van het juiste ding – gemaakt door een bedrijf dat sweatshops in China runt.”

[N.v.d.r. Een “sweatshop” wordt door het Amerikaanse Ministerie van Arbeid gedefinieerd als een fabriek die 2 of meer arbeidswetten overtreedt. Sweatshops hebben vaak slechte werkomstandigheden, oneerlijke lonen, onredelijke uren, kinderarbeid en een gebrek aan voorzieningen voor werknemers.]

“Je zegt dat je woke bent, maar de bedrijven waar je voor werkt, ik bedoel, ongelooflijk. Apple, Amazon, Disney. Als ISIS een streaming service zou starten, zou je je agent bellen, nietwaar? Dus als je vanavond een prijs wint, gebruik het dan niet als platform om een politieke toespraak te houden, toch?”

Over Jeffrey Epstein

“Je kunt het hele eerste seizoen van Afterlife kijken. Dat is een show over een man die zelfmoord wil plegen nadat zijn vrouw aan kanker is overleden. Het heeft echter een tweede seizoen, dus hij pleegt uiteindelijk duidelijk geen zelfmoord – net als Jeffrey Epstein. Zwijg, het kan me niet schelen. Ik weet dat hij je vriend was.”

Over de journalist die hielp het #MeToo schandaal te lanceren

“In deze zaal bevinden zich enkele van de belangrijkste tv- en filmdirecteuren ter wereld, met allerlei verschillende achtergronden. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn allemaal doodsbang voor Ronan Farrow. Hij komt voor jou!”

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.