© Ben Garrison

1 REACTIE

 1. De klagende jood die het artikel heeft geschreven heeft niet zoveel met natuur.

  De joden hebben toegegeven dat het heidendom de belangrijkste vijand van het judaïsme is. Ze zeggen dat “Cult to Nature barbarisme is en de wetten van Noach een maatschappelijk middenveld vertegenwoordigen”

  Een vertaald stukje uit joodse politieke studies review uit 1999:

  Dus wat betekent de terugkeer van het heidendom voor het jodendom? Het dwingt ons ons te concentreren op het belang van de Joodse wet en traditie, die beweert dat de natuur niet de dominante kracht in de wereld is, noch heilig. Er is een unieke goddelijke kracht boven de natuur. De wetten van de natuur vertegenwoordigen de wereld van de wilden en barbaren; de Noahide-wetten vertegenwoordigen het maatschappelijk middenveld. Beschaving moet onverdraagzaam zijn tegenover barbaarsheid. Er is geen compromis mogelijk tussen de monotheïstische God en de polytheïstische godheden.

  Het is niet erg duidelijk waar we heen gaan. We leven in een snel veranderende wereld waar we voortdurend zwakke signalen moeten opvangen en kijken of ze sterker worden. Niets goeds voor de Joden – noch voor de samenleving in het algemeen – kan voortkomen uit een wereldwijde versterking van het heidendom. Hetzelfde geldt voor een verwrongen nadruk op het belang van de natuur.

  https://jcpa.org/article/neo-paganism-in-the-public-square-and-its-relevance-to-judaism/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.