Château de Montvillargenne, een van de vele paleizen die door de Joodse Rothschild-dynastie gebouwd zijn.

29.000 euro per persoon, of 250.000 miljard dollar in totaal. Zo groot zijn de totale schulden van de wereld, die hoger zijn dan ooit tevoren.

Bloomberg meldt dat de totale schuld zo omvangrijk is dat deze overeenkomt met dat elk kind en elke volwassene op de hele planeet een schuld heeft van $ 32.500, of iets meer dan 29.000 euro per capita, wat ook meteen nieuwe recordcijfers zijn. De adembenemende cijfers zijn berekend wanneer alle globale schulden, zoals van bedrijven, landen en huishoudens zijn samengevoegd.

Na de recente grote financiële crisis is de totale schuldenberg sterk gegroeid. De belangrijkste reden hiervoor is dat er veel gebruik wordt gemaakt van leningen en rentetarieven om de wereldeconomie draaiende te houden.

Hongarije verbant als eerste Europees land de Rothschild-banken

Conventionele economen hebben eerder in het algemeen gesteld dat de totale schuldenlast irrelevant is omdat de kredietverstrekkers en leners elkaar in de economie als geheel verrekenen. Moderne economen zijn echter van mening dat de schuldenlast om een aantal redenen ernstig kan zijn en dat het uiterst belangrijk is om naar haar verdeling en de gevolgen ervan te kijken.

In de huidige situatie is de schuldenlast, als gevolg van het huidige bank- en monetaire systeem, op een totaal niveau geconcentreerd bij enkele dominante financiële spelers, die daarmee een belangrijke invloed uitoefenen op de ontwikkeling van het sociaal beleid.

Jacob Rothschild vertelt hoe zijn familie Israël heeft geschapen

7 REACTIES

 1. Dergelijke berichtgeving, komende van Bloomberg, dient tot niets anders dan de sheeple voorbereiden op de ultieme wereldwijde financiële crash (financial control). Back to the thirties.
  Zo kan het establishment herbeginnen met een schone lei.
  Meteen ook een oplossing voor de nutteloze monden (population control).

 2. Tja ik hoor nog steeds de woorden van Gerrit Zalm naklinken, in zijn euforie over de invoering van de €uro dat de complete staatsschuld was verdwenen dat was dus op 1 januari 2002. Het is geen zoekplaatje maar de staatsschuld daalt nu met 350 euro per seconde, goed gedaan jochies!

  http://www.destaatsschuldmeter.nl/

 3. Het zijn maar cijfertjes. Ze worden tevoorschijn getoverd als was het niets. Die cijfertjes kunnen ook de andere kant op gaan. Kijk naar dit land. We hebben toch zo’n goede economie volgens Rutte? Dus “onze” schuld zal niet zo hoog zijn want er worden massa’s vreemden binnengelaten die alles gratis krijgen. Dus dan kan die schuld niet hoog zijn? 😔
  Kortom, ik geloof het niet.

 4. Skeeter, indien je een en ander wenst om te leiden, dien je te observeren wat de grote jongens momenteel doen. Doe het in miniatuur : fysiek goud onder een boom begraven, bijvoorbeeld.
  Een Zwitserse kluis is vermoedelijk iets te hoog gegrepen, maar een boom in je achtertuin zou wel eens de simpelste oplossing kunnen zijn.
  By the way, ik weet waarover ik het heb.

 5. INCOMING ! https://www.rt.com/business/475016-worlds-largest-money-printer/

  ….ofwel, hoe contant geld ook kan worden weggehaald uit de circulatie….we zullen op zoek moeten naar niet bederfelijke ruilmiddelen die iedereen accepteert…..think Freebird…

  …en let even op de mooiste grap: Engelse paspoorten worden in Frankrijk gedrukt in de toekomst…..

  Wat betreft geld: Pink Floyd….money …Dirê Straits…money for nothing….Lynard Skynard…gimme back my money….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.