De Deense noodwet zegt dat de minister van Buitenlandse Zaken en Integratie de bevoegdheid heeft om het staatsburgerschap in te trekken van mensen die hebben gehandeld op een manier die “de vitale belangen van het land ernstig kan schaden”. Nu heeft Mattias Tesfaye (Sociaal-Democraten) het eerste paspoort ingenomen – van een IS-terrorist.

De IS-terrorist van wie de Deense nationaliteit is ingetrokken, wordt “SK” genoemd. Zijn Deense paspoort is nu niet langer geldig. “SK” is een Deens staatsburger met een Turks-Koerdische achtergrond die bij zijn afwezigheid is veroordeeld voor terroristische misdrijven. Dit nadat hij zich bij de terroristische sekte had aangesloten, schrijft Samhällsnytt.

“Gisteren kreeg ik de boodschap en ik heb mijn cliënt, die duidelijk zeer bedroefd is, op de hoogte gebracht. Er zijn nog veel kwesties die nog steeds spelen en we zullen naar de rechter stappen”, zegt ze tegen B.T.

De advocaat van de terrorist, Mette Girth, bevestigt dat “SK”, waarvan de echte naam volgens een Deense gerechtelijke uitspraak niet mag worden gepubliceerd, de Deense nationaliteit heeft verloren.

De noodwet werd op 24 oktober van dit jaar door de Deense Sociaal-Democraten ingevoerd met behulp van de blauwe, dat wil zeggen de rechtse partijen met onder andere de Deense Volkspartij. Zo is het bijvoorbeeld verboden om zich aan te sluiten bij een strijdkracht die de Deense staat bestrijdt of op een andere manier terroristische daden promoot, schrijft SVT. Om het Deense staatsburgerschap te kunnen opheffen, moet het individu het dubbele staatsburgerschap hebben.

Deense politie: criminele bendes bestaan ​​voor 98% uit immigranten

Voormalig Deens minister van Immigratie Inger Stöjberg schrijft op Facebook dat ze “hem niet zal missen”:

De IS-terrorist “SK” was zowel een Turks als een Deens staatsburger. Naar verluidt schijnt hij in Turkije vrij rond te lopen.

3 REACTIES

  1. Daar gaat die klootzak zijn uitkering. Ik zou ook verdrietig zijn wanneer mij mijn levenslange potverteren uitkering afgenomen wordt. Dat ie moet opsodemieten naar Turkije, ach, dat is geen probleem. Maar die uitkering.

  2. Moeten ze hier ook doen; terroristen vormen een potentieel gevaar voor iedereen, het is dus niet racistisch om ze eruit te pleuren maar bittere noodzaak

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.