dinsdag, maart 31, 2020

Klimaatmeisje Greta Thunberg is een cashcow

Populair

BEWIJS: Coronavirus dat de wereld infecteert is een MILITAIR BIO-WAPEN ontwikkeld door het Chinese leger

Lees dit, want het kan je enige "levensverzekering" zijn als de uitbraak uitbreekt! Hier zijn enkele goede tips over...

NASA geeft toe dat de klimaatverandering natuurlijk is en veroorzaakt wordt door de zon

Al meer dan 60 jaar weet de National Aeronautics and Space Administration (NASA) dat veranderingen in de weersomstandigheden op...

Griekenland: Migranten gooien hun maaltijden weg omdat ze waarschijnlijk niet goed smaken

Als u denkt dat het volgende menu van een luxe resort hotel is, vergist u zich ernstig. Dit is...

Pest 1720, Cholera-uitbraak 1820, Spaanse griep 1920, Chinees Coronavirus 2020

Om de honderd jaar lijkt er een grote pandemie te ontstaan, de pest van 1720, de uitbraak van cholera...

Een in Duitsland werkende vrouwelijke arts waarschuwt de wereld

Gisteren hebben we in het ziekenhuis in Duitsland waar ik werk vergaderd over de vraag hoe de instroom van...

Poetin heeft de oplossing: sluit de grenzen en laat de mensen vluchten naar Saoedi-Arabië

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat moslimvluchtelingen en -migranten naar Saoedi-Arabië of Iran moeten gaan "waar hun radicale...

Dit zijn de asielhufters die de 97-jarige Elsa beroofden en mishandelden

Zweden – Het brein van de bende, die vooral uit zogenaamde “straatkinderen” bestond met wortels in Noord-Afrika en zich had...

Duizenden kinderen klimaatspijbelen omdat hun linkse leraren en de commissaris van de EU-dictatuur dat graag willen.

Als je exact dat doet wat de dictatuur wil, heeft dat niks maar dan ook niks met ‘rebelse of opstandige’ jeugd te maken, maar alles met makke schapen die zich voor een propagandakarretje laten spannen zoals andere dictaturen dat ook zo graag deden. Denk bijvoorbeeld aan de kinderen die onder Mao’s Culturele Revolutie afstand namen van hun eigen ouders.


Breitbart:

Niet alleen moeten hun frontale lobben nog vormen – wat betekent dat ze irrationeel en impulsief zijn. Maar ze hebben zeer beperkte ervaring met de echte wereld (noch met haar verantwoordelijkheden) en het weinige dat ze erover weten is grotendeels afhankelijk van wat ze hebben ingestansd gekregen van hun leraren.

Dus er is echt niets bijzonders aan wat een kind ons ooit te vertellen heeft over ‘klimaatverandering’. Het enige dat het is, is uitgebraakt gerommel gebaseerd op de alarmerende onzin die ze op school hebben gehad.

De inspiratie voor Youth Strike 4 Climate was Greta Thunberg, een 16-jarig Zweeds meisje met een Dorothy (van de Wizard of Oz) uiterlijk van rustieke onschuld en een intense, urgente manier die haar in een virale internetster heeft veranderd. Hier geeft ze in december een TED-lezing.

Het begint:

“Toen ik ongeveer acht jaar oud was, hoorde ik voor het eerst iets over klimaatverandering of opwarming van de aarde. Blijkbaar was dat iets dat mensen hadden gecreëerd door onze manier van leven.”

Ze sprak ook op de COP24 klimaattop en in Davos, waar ze een verrukt publiek vertelde:

We worden geconfronteerd met een ramp van onuitgesproken lijden voor enorme hoeveelheden mensen. En nu is het niet het moment om beleefd te praten of te focussen op wat we wel of niet kunnen zeggen. Dit is het moment om duidelijk te spreken.

Het oplossen van de klimaatcrisis is de grootste en meest complexe uitdaging waarmee Homo sapiens ooit te maken heeft gehad. De belangrijkste oplossing is echter zo eenvoudig dat zelfs een klein kind het kan begrijpen. We moeten onze uitstoot van broeikasgassen stoppen.

De zekerheid en gecontroleerde woede van Miss Thurnberg doen me denken aan een beruchte campagne die Greenpeace in 2007 op het hoogtepunt van de wereldwijde opwarming van de aarde heeft gemaakt. Bijgenaamd “Angry Kid” toonde het een bleke jongen in een hoodie die leek op de kap van Magere Hein, die volwassenen voorlas over het kwaad dat ze de planeet hebben aangedaan door hun zelfzuchtige levensstijl.

“We praten niet alleen over de toekomst. We hebben het over mijn toekomst, ‘beweerde de impertinente pup”.

Welnu, die knul moet nu halverwege de twintig zijn en geen enkele van de doemscenario’s die hij heeft voorspeld, is zelfs maar op afstand uitgekomen.

Maar iedereen die verstandig naar de video keek, zelfs op het moment dat deze werd uitgebracht, wist dat de jongen uit zijn nek aan het kletsen was. Hij was gewoon propaganda aan het spuien die hem werd gevoed door cynische volwassenen die – mogelijk met enige rechtvaardiging – dat groene onzin meer overtuigend klinkt wanneer het wordt ingesproken door een jongen wiens ballen nog niet zijn ingedaald.

Of het nu Greta Thunberg is die ons de les leest over klimaatverandering of David Hogg die ons de les leest over wapenbeheersing, ik denk dat er iets diep verdacht is over deze uitbuiting van kinderen om een politieke agenda te bevorderen. Vaak, als je achter de schermen kijkt, vind je op de achtergrond volwassenen die aan de touwtjes trekken.

Dit lijkt zeker het geval te zijn met Miss Thunberg, die Asperger’s Syndrome en OCD heeft, evenals enkele opdringerige opvallende ouders, de ene een operazanger en de andere een acteur. We weten dit dankzij een onderzoek van het Zwitserse tijdschrift Die Weltwoche, hier beschreven in de Spectator door Andrew Montford:

Twijfels werden voor het eerst aan de orde gesteld toen het Zwitserse tijdschrift Weltwoche vorige maand een artikel publiceerde met de titel ‘We are making a climate icon’. Het onthulde dat de schoolstaking van Thunberg netjes samenviel met de lancering van een boek over klimaatverandering geschreven door haar moeder, Malena Ernman. Is dit toeval? Het lijkt er minder op wanneer je van hetzelfde artikel leert dat de eerste publiciteit van het protest van Thunberg op de dag van de lancering via de sociale media van de PR-man van het boek, Ingmar Rentzhog, kwam. Het lijkt erop dat Rentzhog een freelance fotograaf meenam naar de schoolstaking en de foto’s later plaatste op zijn Facebook en video op het YouTube-kanaal van zijn bedrijf.

En:

Verdere zorgwekkende details zijn ook naar voren gekomen. Naast werken voor de moeder van Greta, had Rentzhog onlangs ook een bedrijf gelanceerd genaamd ‘We Do not Have Time’, een soort klimaatgericht PR-bureau. In oktober 2018 nodigde hij Greta uit om lid te worden van de jeugdadviesraad van de onderneming en in de weken die volgden, gebruikte hij haar beeld intensief voorafgaand aan de aandelenemissie van het bedrijf. Dit lijkt zeer succesvol te zijn geweest, met iets minder dan een miljoen pond. Maar wat het cijfer ook is, Greta heeft bewezen buitengewoon lucratief te zijn voor de heer Rentzhog en ook de klimaat-pers was buitengewoon nuttig.

Juffrouw Thunberg lijkt een helder, mondig jong kind op wie elke ouder trots zou zijn. Maar dat betekent niet dat we aandacht moeten schenken aan een woord dat ze te zeggen heeft over klimaatverandering, want het is precies het soort halfbakken, slecht geïnformeerde, emotionele, onwetenschappelijke en volkomen onpraktische troep die je verwacht te horen van een gehersenspoeld 16 jaar oud schoolmeisje.


‘We Do not Have Time’ wordt ook genoemd in dit artikel (Engels) dat we eerder plaatsten en daar wordt wat verder ingegaan op de relatie met een aantal andere organisaties. Ik noem er een paar:

 • Al Gore’s Climate Reality Project
 • 350.org
 • Avaaz
 • Global Utmaning (Global Challenge)
 • the World Bank
 • the World Economic Forum (WEF)
 • Our Revolution
 • the Sanders Institute
 • This Is Zero Hour
 • the Sunrise Movement
 • the Green New Deal
 • Greenpeace

Dat is nog al een lijst. Dit is een zeer zorgvuldig georkestreerd project. En allesbehalve spontane schoolkinderen die staken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste

Van 12 gevallen tot 44.000: Hoe een christelijke bijeenkomst leidde tot een Coronavirus-explosie in Frankrijk

In een tijd waarin het Coronavirus zich als een wildvuur verspreidt in verschillende delen van de wereld, komen religieuze...

Het dodental in Italië stijgt opnieuw: 837 doden vandaag

Het dodental in Italië stijgt nu voor de tweede dag op rij. Maar er zijn ook lichtpuntjes in het land. Sinds vorige week is het...

De Griep versus Coronavirus

Er zijn verschillende websites in onze internetomgeving die nepnieuws en samenzweringstheorieën over het Coronavirus verspreiden om de conservatieven en nationalisten naar de mond te...
video

Rabbijn: “Coronavirus is voor de Gojim”

Deze rabbijn vertelt zijn rasgenoten dat ze moeten glimlachen en zich veilig moeten voelen, want het Coronavirus is alleen voor de niet-joden (gojim). Backup: https://fenixx.news/2020/01/31/assad-israel-was-de-jihadistische-luchtmacht/  

Brutale vordering in de Corona-crisis: moslims eisen miljoenen aan hulp voor moskeeën

Moslims eisen van Duitse regering om hun moskeegemeenschappen met miljoenen te helpen. Naar verluidt wordt het bestaan van de moskeeën bedreigd door de Corona-crisis. In...

Moslims en de “Corona-quarantaine”

In de islamitische cultuur zijn mannelijke vriendschappen een belangrijk onderdeel van het sociale leven. Men ontmoet elkaar, drinkt thee, praat en inhaleert gezamenlijk met...

Rusland: het westerse liberalisme heeft met de Corona-crisis zijn tijd gehad

Gezien het stijgende aantal Corona-infecties in Rusland waarschuwen pro-regeringsstemmen in Moskou demonstratief voor een scenario zoals dat in het Westen. In een televisietoespraak tot...

Zweden: illegale migranten mogen demonstreren – ondanks bijeenkomst-verbod

Op maandag hielden illegalen een demonstratie buiten het gebouw van de Migratiedienst in Gotenburg. Meer dan 80 illegale Palestijnen verzamelden zich voor het gebouw....

Pentagon laat belangrijk personeel de pandemie uitzitten in hermetisch afgesloten rotsbunkers

Het Pentagon plaatst belangrijke militairen in ondergrondse bunkers om zich te beschermen tegen de gevolgen van het Coronavirus. Het Pentagon kondigde vorige week aan dat...

812 doden in Italië vandaag – weer gestegen

Het aantal doden in Italië neemt toe met 812 nieuwe sterfgevallen. Het totale aantal mensen dat aan corona is overleden in het land is...

Lees ook

Gerelateerd