Regelmatig wanneer de Zweedse politieke partij Sverige Democraten (Zweden Democraten) in de Nederlandse MSM ter sprake komt wordt deze afgeschilderd als een neo-fascistische partij, met wortels in het nazisme en een ‘bruin’ verleden.

Maar hoe zit het werkelijk?

De Zweden Democraten partij die in 1988 werd opgericht had in het begin van zijn bestaan, nog voordat het überhaupt in het parlement was verkozen, inderdaad een aantal rotte appels in zijn mand. Die al snel onder het bestuur van de nieuw aangekomen partijleider Jimmie Åkesson eruit gewerkt werden. Maar heeft het daarom een bruiner verleden dan de andere partijen?

Het antwoord is nee.

Alle Zweedse politieke partijen hebben enigszins een bruin verleden, maar die van de Sociaal Democraten is het ergst.

Wie heeft niet gehoord van het Joden-paspoort wat door nazi-Duitsland werd ingevoerd, dat is vrijwel bij iedereen bekend, maar het is bij de meeste mensen niet bekend dat dit een Zweeds idee was.

Op 5 oktober 1938 werden alle joodse paspoorten in Zweden door de Sociaal-democratische regering ongeldig verklaard en moesten binnen twee weken bij de politie ingeleverd worden. De Joden konden daarna een nieuw paspoort aanvragen waar een grote rode “J” op de eerste bladzijde gestempeld was.

De reden voor deze Zweedse maatregel was dat teveel Joden erin slaagden om Zweden binnen te komen, omdat hun namen hen niet openbaarden. Ene Tage Erlander, staatssecretaris van de toenmalige minister van Sociale zaken Gustav Möller, Sociaal Democraten, die ook hoofd van de geheime politie was, werd door de Sociaal-democratische regering op opdracht richting nazi-Duitsland gestuurd om de Joden-export naar Zweden te stoppen.

Zodoende kwamen de nazi’s op de hoogte van de Zweedse maatregel en heeft dientengevolge bijgedragen aan de grote “J” die in elk paspoort van elke Duits Jood gestempeld werd, en dit was slechts een van de acties van de Sociaal Democraten om van ‘minderwaardige’ mensen verlost te worden.

Sociaal-democratische Zweedse regeringen hebben van 1935 tot 1971 duizenden vrouwen en mannen gedwongen zich te laten steriliseren, omdat zij voor “inferieur” of van “slecht of gemend ras” doorgingen. Al deze feiten zijn uit de school- en geschiedenisboeken verdwenen en in de doofpot gestopt. In Zweedse academische kringen, vooral onder medici, was het vanaf begin deze eeuw bon ton Amerikaanse en Duitse ideeën over raszuiverheid te propageren. De sterilisatiecampagne begon in 1935, bereikte in 1946 een hoogtepunt en werd met een laatste sterilisatie-operatie beëindigd in 1971. De meeste van de slachtoffers hadden ‘leerproblemen’, kwamen uit arme gezinnen of misten “Noordse” trekken. Er bestaan geen betrouwbare schattingen over het aantal operaties. De gedwongen sterilisatie werd in 1976 stilletjes en in het geheim opgeheven.

Houd dit in uw achterhoofd wanneer u weer eens voorgeschoteld krijgt dat de Zweden Democraten een ‘bruin’ verleden heeft.

1 REACTIE

  1. Dat bruine verleden wasven is in elkbggeval beter als datvwe nuvhebben zoals b.v. feministische linkse deugmensen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.