Parodiefoto

Het was haar moeder, Malena Ernman, die het Antifa-shirt aan haar dochter Greta had uitgeleend, schrijft ze op Twitter.

Op donderdag publiceerde de 16-jarige Klimaatbhagwan Greta Thunberg een foto waarop ze een shirt draagt ​​met een communistische ster en de teksten “Antifascist All Stars” en “No Parasan”.

Dit zorgde voor een golf van kritiek in de sociale media. Het shirt gebruikt dezelfde boodschap als de gewelddadige groepering Antifa en wordt verkocht in winkels die alleen goederen van Antifa verkopen.

Afgelopen vrijdag heeft de Klimaatofoob Greta de foto verwijderd. Ze was zich niet bewust van dit verband, beweert ze, en zei dat ze het shirt had “geleend”.

Nu legt Greta’s moeder, de linkse activiste en operazangeres Malena Ernman, uit dat zij de trui aan haar dochter had uitgeleend. Ook zij zegt dat ze afstand neemt van gewelddadige groeperingen zoals de AFA.

“Het shirt dat Greta aanheeft, heeft ze van mij geleend. Het is te koop op talloze sites op internet met verschillende teksten. Ze heeft de foto verwijderd. Ik had geen idee dat sommigen het zouden associëren met gewelddadige bewegingen, daar nemen we allebei volledig afstand van. Om misverstanden te voorkomen heeft ze de foto verwijderd”, schrijft Malena Ernman op Twitter, terwijl ze gelijktijdig een afbeelding van een heel andere shirt met de tekst “Fuck you” publiceert [N.v.d.r.: die inmiddels ook is verwijderd].

Op het web zijn er ook foto’s waarop de moeder het genoemde shirt draagt.

Bron:
Malena Ernman: Jag lånade ut tröjan till Greta
Fria Tider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.